FANTASTİK TÜRK MASALI......ULAK yola çıktı

Çarşamba, Şubat 06, 2008




Hani vardır ya dedelerimizin, ninelerimizin anlattığı, bazen ürkerek dinlediğimiz ama sonunuda hayecanla beklediğimiz masallar.Küçükken yazları dedemlere gittiğimde hep masal isterdim ondan. Oda büyük bir keyifle ve cidiyetle başlardı anlatmaya. Hani o bildiğiniz pamuk prenses ya da sindrella masalları gibi değildi onlar. Düşünüyorumda onlara göre daha fantastik daha heyecanlıymış, o masalar.

Niye bundan bahsettiğime gelince, Ulak filmini izledikten sonra, dinlediğim o masallar geldi aklıma. Kendi tarzında gayet başarılı, yer yer güldüren, yer yerde ağlatan bir çalışmaya imza atmış Çağan Irmak. Filmi izlerken kendinizi, masalın büyüsüne ve gizemine kaptırıyorsunuz. Filmde, Zekeriya adında bir seyyah asıl mesleği hekim olup, köy köy dolaşarak ulak ibrahimin hikayesini(kendi hikayesini masal gibi) anlatır çocuklara. Anlatırda niye anlatır??? Kor gibi yanan ciğerini bi nebze olsun soğutmak, yüreğinin acısını dindirmek için anlatır durur. Her gittiği yere kendi hikayesini de götüren Seyyah Zekeriya'nın en son gittiği köy, diğer köylere pek benzemektedir. Bu köyde de toplar etrafına çocukları, başlar hikeyeyi anlatmaya. Her çocuk kedni gözünde hikayedeki kişlere göre birini canladırır, tanıdığı birinin yüzünü koyar.masalın etkisinde kalan çocukar Ulak İbrahim'in varlığına ve bir gün geleceğine bile inanırlar...

Oyunculara gelince;

Çağan Irmak Babam ve Oğlum da çalıştığı kadroyu hemen hemen korumuş. Sürekli aynı kişilerle çalışmak iyi midir kötü müdür bilmem ama, ben bu kadroyu seviyorum. Yetkin Dikinciler'i ilk defa kötü bir karakterlerle izledim beyaz perde de. İlk duyduğumda şaşırmıştım yetkin kötü bir karakterde oynamışdiye bence rolünün hakkını veriş. filmde etkilediğim sahnelerden bitanesi de Ferhat'ın(çocuk) Seyyah Zekeriya dan Ulağı çağırmasını iztemesiydi, çok etkili ve duygusal bir sahne olmuştu.

Son söz;

Bence güzel bir film olmuş kendi tarzında. İçinizdeki çocuğa mutlaka ama mutlaka bu masalı izletin derim ben...

kaleme alan ~ outis ~ zaman: 11:17  

0 fikrini beyan et:

Yorum Gönder